星期天又去北角碼頭買海鮮,這天沒有琵琶蝦,不過有斑馬瀨尿蝦,因為未食過,就買了四隻 $100 試試。

上次的加拿大肉蟹質素不錯,這天又買了一隻。有幾款,分別是 $130,$180 和 $230,$230 那一款樣子和上次買的相似,不過好像略貴,於是買了最便宜的 $130,再買了 $25 花蛤。

除了花蛤外全軍覆沒,一字以蔽之 - 削!沒有膏,肉削多水....

再來又是欠膏、肉削水份多!


某天來午餐時段來 Saizeriya Italian Restaurant 居然不用排隊可直入... 騙人的白桃燒酌,索價 $15 呢!

周打蜆湯可以

沙拉也不會太難吃罷

蒜茸焗田螺,蒜茸很鹹

海鮮薄餅,薄餅質感像麵包,海鮮不新鮮,蝦爽而無味,魷魚太腍身

海鮮意粉,海鮮質素如上

人氣漢堡,牛肉有點羶味,蒜茸又是鹹...$12  飲品放題選擇不俗,但那些膠杯樣子和觸手感都有些少肥膩....嗚呼哀哉!又一坑口食肆淪落了 ><

Saizeriya Italian Restaurant
地址 : 將軍澳培成路8號南豐廣場1樓R1B號舖

espwong 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(1) 人氣()


留言列表 (1)

發表留言
  • maymay
  • $130買隻削蟹,巧貴呀!

    (我都決定唔睇唐山大地震,睇完個人會好唔安樂)
  • maymay 真係失望傷心呀!

    睇左唐山大地震啦,唔算好悲傷,都係喊少少。我嫌寫親情寫得不夠細膩添!

    espwong 於 2010/08/05 12:34 回覆

您尚未登入,將以訪客身份留言。亦可以上方服務帳號登入留言

請輸入暱稱 ( 最多顯示 6 個中文字元 )

請輸入標題 ( 最多顯示 9 個中文字元 )

請輸入內容 ( 最多 140 個中文字元 )

請輸入左方認證碼:

看不懂,換張圖

請輸入驗證碼