當你在零晨十二時多接近一時,聽亞洲萬里通熱線的電話錄音斷斷續續聽了 45 分鐘而仍未能和客戶服務專員對話,你的感覺是:
A. I can cry
B. I can fire

現在一聽到這首 I can fly (電話錄音就是不斷重覆播放這首歌)就想發火!仲有,之前明明訂了零晨機,日航 cacncel 左班機,點解無人通知我,到我打電話出票先知。吓,幫我改為乘搭 10:30 - 15:25 香港到成田,接駁 0815 - 0935 羽田至三澤?擺明係無可能,除非可以時間空間轉移!

正所謂:又話亞洲萬里通?熱線打極都唔通!錄音聽左幾十分鐘,先知行程亂哂大籠!!我真係,嬲到想打人好激動

原先的計劃被打亂之餘還要急忙研究對策 ,最激氣係改行程、出機票都要再致電熱線,服務五個劣。

espwong 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(3) 人氣()


留言列表 (3)

發表留言
  • lau2tang
  • 你都好吖~起碼可以維持45分鐘。我試過響得耐得濟,直情斷線添~
  • 我都試過響太耐被cut線....

    其實昨晚係聽左十幾分鐘,收線再打,又聽十幾分鐘,收線再打,又再聽十幾分鐘,嬲爆收線!
    老公打到瞓著左添!

    espwong 於 2009/07/08 23:00 回覆

  • 大頭仔
  • 人地話 fax 去過幾日(係過幾日)就有人覆返你架喇~
  • 係咪一定有人 call back 架?其實係我炳完佢,佢話當晚負責的同事會 call back,點知又甩我底,我想打去 confirm,又打來打去打唔通,所以咁興!

    espwong 於 2009/07/09 23:34 回覆

  • joeyee
  • 吾...以我GE經驗, 你朝早九點前, 中午一點鐘同埋夜晚一點後, 接通GE機會好大.
  • 小儀果然有經驗,我真係第二朝 8:45 再打,一打就打通,即刻出埋票免得夜長夢多,呢兩晚唔駛再聽 i can fly,好開心

    espwong 於 2009/07/09 23:38 回覆

您尚未登入,將以訪客身份留言。亦可以上方服務帳號登入留言

請輸入暱稱 ( 最多顯示 6 個中文字元 )

請輸入標題 ( 最多顯示 9 個中文字元 )

請輸入內容 ( 最多 140 個中文字元 )

請輸入左方認證碼:

看不懂,換張圖

請輸入驗證碼

【 X 關閉 】

【PIXNET 痞客邦】國外旅遊調查
您是我們挑選到的讀者!

填完問卷將有機會獲得心動好禮哦(注意:關閉此視窗將不再出現)

立即填寫取消